En indbydelse til fødselsdag fortæller noget om, hvad gæsterne kan forvente. Det kan være et stort emne for børn, men også mange voksne værdsætter at få en invitation, der er lidt ud over det sædvanlige. Og noget der er lidt ud over det sædvanlige kan være en hjemmelavet invitation.

Her på siden er der allerede skrevet om emnet invitation til fødselsdag og kommet forslag til, hvilket tema man kan have for sin fødselsdag – både til børn og voksne. Det behøver ikke at koste noget at få en god idé og lave sin indbydelse selv.

Lav en indbydelse til fødselsdag

Alle børn elsker fødselsdage, og alt hvad der er forbundet dermed. Som forældre gælder det om at gøre sig umage, og det er tit forbundet med store udgifter med hensyn til kage, udsmykning og indbydelse. Men man kan faktisk spare en del penge ved at være lidt kreativ og gøre tingene selv. Man kan selv stå for udsmykningen og kagen behøver ikke at være købt. Ved at lave det hele selv, lægger man mere kærlighed i sagen, og der bliver lagt ekstra mærke til den slags ting.

Tjek lige disse designs

 

En indbydelse til fødselsdag viser, hvad man kan forvente

Især invitationen kan være et stort tema for både børn og voksne. En indbydelse til fødselsdag kan skabe stor glæde – hvis ellers den er god og kreativ. Ofte viser en indbydelse, hvad man kan forvente om den fødselsdag, man skal til. Som vært er det derfor vigtigt at vise, at det kommer til at blive sjovt, men samtidig skal man give al den information, som den inviterede har brug for. Derfor er et godt udseende og en kreativ og informativ tekst det vigtigste ved en indbydelse.

Tilpas indbydelsen til emnet

Især børn lægger mærke til farver og sjove elementer på invitationen. Der findes mange former og farver, og det er svært at beslutte, hvad der er det helt rigtige for en selv. Tænk først over om der er et tema til fødselsdagen. Hvis det for eksempel kommer til at handle om prinser og prinsesser, er det oplagt at vælge noget med meget farve. Det andet spørgsmål er, om man gerne vil lave invitations-kort eller hellere et brev i form af en A4-side. Når man har besluttet sig for, hvad det skal være, kan man gå i gang med alle de sjove ideer, man har.

Søstrene Grene kan som altid også hjælpe til

 

Børn vil gerne være med

Lad børnene hjælpe med deres indbyldelse til fødselsdagFor børn er det altid sjovt at klippe, klistre og være aktivt med til at planlægge deres egen fødselsdag. Lad derfor børnene deltage alt hvad de vil. Man kan bruge alle mulige slags materialer. Der er ikke sat nogen grænser. Det er altid godt at gøre sig tanker om tekstens indhold, før man begynder at skrive.

Teksten i indbydelse til fødselsdag

En god tekst er lige så vigtig som udseendet. Tekst kan, ligesom farver og motiver, tilpasses emnet. Mangler du inspiration til grafiske motiver, kan du læse mere om dette i menuen til højre under emnet fødselsdag og clipart. Det er dog vigtigt, at en tekst til en indbydelse til fødselsdag er kort og indeholder alle de informationer, man har brug for – adresse, dato, tidspunkt, navn og evt. udklædning eller specielle påklædningskrav. For børn er det vigtigt at have et telefonnummer og at vide hvornår festen slutter. 

Færdige invitationer til fødselsdag

Hvis ikke der er tid til at lave indbydelser helt fra bunden, kan det også sagtens lade sig gøre at finde nogle færdige invitationer. Du kan ændre en smule i dem, så de fremstår relevante til begivenheden.

Invitation på vers

En særligt festlig måde at invitere på, er ved at gøre det med sang. Du kan enten lave en videoinvitation, hvor du indsynger tid og sted osv. Du kan dog også nøjes med at skrive indbydelsen på vers. Valget er dit. 

Ideer til indbydelser

En invitation kan altid lige pyntes lidt bedre og lidt mere. Det er tit de små detaljer, der gør den lille ekstra forskel. Ved at gøre dine indbydelser personlige, kan du sætte ekstra trumf på.

Så kan du gå i krig med dine invitationer. Husk at der er meget mere fødselsdagsinspiration at hente her på siden.