Fødseldagskort – det er rart at modtage en hilsen på sin fødselsdag. Du har måske selv stået med et brev i hånden leveret af posten. Fødselsdagskort medfører smil og varme tanker – og det er det, der tæller på en glad dag.

Kortene kommer i mange forskellige variationer og kan købes på blandt andet posthuset men priserne er stigende. Derfor kan du med fordel læse videre og se, hvordan du producerer et gratis fødselsdagskort, samt skriver en god tekst til.

Hvad skal der stå i et fødselsdagskort?

Det grundlæggende ved at afsende et kort er, at det er tanken der tæller. Derfor skal budskabet være klart og behøver ikke indeholde alt for mange flotte sætninger. Start med det væsentlige:

  • Tillykke med fødselsdagen; En typisk sætning, der bør og skal være i et fødselsdagskort.
  • Håber du får en god dag; En anden linje, der ofte er brugt og virker omsorgsfuld i et fødselsdagskort.
  • Må der komme mange flere som denne dag: En sød påmindelse til den, der har fødselsdag om at passe godt på sig selv.

Fødselsdagskort sendes med posten og derfor indgår en konvolut. Denne kan man også selv folde ud fra mange typer af papir, eller hvad man nu har ved hånden.

Se lige her hvordan du folder flotte fødselsdagskort

 

Håndskrevet fødselsdagskort eller digitalt?

Mange lider under computerens indflydelse – det er lettere at sende en hilsen elektronisk. Dette kan gøres over mail eller via de mange forskellige sociale medier, der hele tiden skyder frem. Derudover kan det ligeledes indføres, at man får en påmindelse om den enkeltes fødselsdag via indtastning af dato i opsætningen. Det er en let og overkommelig måde at videregive budskabet, og for dig er kortet helt gratis.

Du kan også nøjes med at sende en e-mail

Efter den teknologiske tidsalder for alvor er trådt i kraft, er flere gamle traditioner røget af banen. Mange modager ikke engang deres lønseddel via posten, og derfor kan der være noget næsten nostalgisk over at modtage et ægte fødselsdagskort.

Sådan laver du et gratis fødselsdagskort

Har du alligevel lyst til at sende et traditionelt fødselsdagskort med Mange elementer kan indtræffe når du skal lave et gratis fødselsdagskort – gavepapir og gran kan være en løsning.posten så læs da med her. Det er egentlig ret enkelt. Også selvom du ikke lige har karton eller andet fancy papir ved hånden. Det du skal bruge for at lave et gratis fødselsdagskort er:

  • Saks
  • Pap
  • Blade, reklamer, aviser eller andet trykt papir
  • Tape eller lim

Dernæst kan du sammensætte et hvilket som helst motiv, ud fra den simple teknik, collage.

Det handler om at klippe farver, motiver eller gamle billeder ud fra enten aviser, blade, gamle fotos eller andet trykt materiale, hvorefter du limer eller taper det op på den lidt tykkere baggrund. Denne baggrund kan være et stykke pap, du klipper ud af en emballage eller en papkasse. Dertil danner du dit eget motiv og derigennem har du produceret dit første fødselsdagskort.

På den anden komponerer du en tekst. Konvolutten kan foldes ud fra en avisside omkring dit kort, og kan lappes sammen med tape. Den dyreste udgift bliver nu portoen. Og desværre sætter Postvæsenet denne ydelse op år for år. Men skal du sende en personlig hilsen, er det kun frimærkets værdi, du har ude at hænge. Nu mangler du kun at sætte frimærket på, og så har du dit første gratis fødselsdagskort.

DIY fødselsdagskort

Det var inspirationen herfra. Nu er det med at få lavet nogle flotte fødselsdagskort, som med garanti kommer op at hænge på køleskabene rundt omkring. Find flere gratis kort her.