Clipart til fødselsdag – glem tusserne og håndtegningerne. Clipart er en digital form for dekoration, du kan benytte ved hjælp af programmerne i Windows Office pakken. Det bruges ofte som fyld eller grafik på fx en sang, et bordkort, en invitation eller noget helt tredje.

Det er helt gratis at hente denne grafik fra nettet. Hvis du læser med her, kan du i forbindelse med clipart til fødselsdag blive introduceret til, hvordan du benytter det smarte redskab – uden at skulle gøre ret meget selv rent grafisk.

Clipart til fødselsdag – En hurtig guide

  1. Du er klar med en færdig sang opsat i tekstprogrammet Windows Word. Så nu prøver vi først at sætte et multimedieklip ind. Vælg fanebladet Indsæt og derefter Multimedieklip. Det åbner et panel i højre side, hvor du kan søge efter det, du skal bruge.
  2. Du kan søge efter fx roser. Der skal kun et klik til at sætte det ind i dokumentet. I forbindelse med clipart til fødselsdag, kan det være en fordel at finde flag, en sol eller andet, der visualiserer fødselsdag.
  3. For at kunne få lov til at placere klippet, hvor man har lyst, skal vi have en tekstombrydning. Hvis ikke billedet er markeret, så klik på det. Gå nu op i værktøjslinjen og vælg Tekstombrydning – vælg derefter Foran tekst.
  4. Når du regulerer størrelsen på dine klip, skal du huske kun at trække eller skubbe i hjørnerne, for ikke at ødelægge proportionerne.
  5. Vil du gerne indsætte et foto af fx fødselaren? Clipart og foto sætter du ind ved at vælge fanebladet Indsæt og vælge Billede. Nu kommer dialogboksen Indsæt billede frem. Hvis du har et foto liggende på skrivebordet er det jo nemt for dig at vælge det, blot ved at klikke på det og klik på knappen Indsæt. Husk så tekstombrydningen før du går i panik, for teksten kan se rodet ud nu.
  6. Hvis du er blevet hooked på det, kan du søge motiver på internettet. Her taster du clipart og fx fødselsdag, og motiverne vil strømme frem – lige til at gemme på din computer og anvende som du har lyst.

På den måde kan du nu dekorere dine bordkort, sange, invitationer eller hvad du ellers vil sætte grafik og billeder på til en fødselsdag.

Brug clipart til dine fødselsdagskort

Anvend clipart til fødseldag og lav bla. flotte bordkortMotiver anvendt som clipart til fødselsdag

  • Flag; Bliver ofte benyttet i fødselsdagssammenhæng og hvis det sidder på en flagstand, er flaget hejst. Det kan vejre i vinden og vise at flagstangen står på en smuk græseng. Det er et typisk glædeligt motiv for en fødselsdag
  • Sol; Det gamle sagn om at man har været sød, hvis solen skinner på sin fødselsdag, fungerer stadig. Derfor er solskin, en rund sol og solstråler visuelt et billede på fødselarens godhed. Derfor benyttes dette symbol også tit i forbindelse med fødselsdage.
  • En lagkage; Traditionen tro er lagkagen også et symbol på den spise, man anvender ved fødselsdage. I clipart vil du finde mange eksempler på lagkager evt. med lys i. Flødeskum og pynt.

Du har nu din fulde guide til, hvordan du anvender clipart til fødselsdag som grafik til fx din invitation, bordkort eller sang. Det handler bare om, at du har et format og en printer, så kan du hurtigt stå med det endelige resultat i hænderne. Når det kommer til clipart til fødselsdag er du hjulpet godt på vej.

Du får lige en videoguide også

 

Clipart invitation fødselsdag

Det er også mere end oplagt at anvende clipart til at dekorere en indbydelse til fødselsdag. Der er mange små detaljer, du kan pynte med, som vil fange de inviteredes opmærksomhed. 

Clipart fødselsdag animation

Det er en fryd at sidde og animere derhjemme. Med clipart kommer det hele meget simpelt til dig. Du kan fortælle en hel historie med den grafik, du vælger som pynt. 

Clipart fest og farver

Fødselsdag er lig med fest og farver. Dette skal din clipart gerne understrege. Du kan signalere i din invitation eller animerede sangtekst, at det er en dag i festlighedernes tegn. 

Dette var blot en hurtig guide til clipart. Du kan naturligvis dykke endnu mere ned i genren og blive ekspertbruger, hvis du føler for det. Der er ikke grænser for, hvad man kan lave grafik til, når først man mestrer teknikken.