Børnefødselsdag – det er kun fantasien, der sætter grænser, når der skal børnefestes. Her kommer nye vinkler på det at afholde en børnefødselsdag, og hvad der skal serveres.

Det er en kombination af alle sanser, der giver den helt rette oplevelse af børnefødselsdagen. Vil du gerne overraske og prøve noget andet end sidste år, så kan du roligt læse med her.

Undgå hyperaktive, højtråbende og hylende børn til din børnefødselsdag

Mange forældre frygter at holde børnefødselsdag, fordi det hele ofte ender i skrig, skrål og slåskampe. Ofte er det forældrene selv, der (i bedste mening) har bidraget til dette ved at fylde børnene med kemi, sukker og hurtige kulhydrater krydret med alt for mange hæsblæsende aktiviteter – og så går det galt. Prøv at holde en sund børnefødselsdag næste gang med alle de klassiske, gamle fødselsdagslege.

Sund børnefødselsdag

Slik, sodavand, lagkage, kakao, chokoladeboller, flødeboller, kagemænd og kagekoner – der bliver ikke sparet på noget som helst til børnefødselsdagen og specielt ikke på sukkeret.

Mange forældre er bekymrede over de store doser af usunde fødevarer, som er at finde til de fleste børnefødselsdage. Særligt fordi der jo er mange børnefødselsdage (og andre mærkedage) i løbet af et år, og så løber mængden af sukker efterhånden op. En sund børnefødselsdag kan enten være fuldstændig støvsuget for usunde fødevarer eller blot være rimelig sund.

Ofte får man den største succes ved holde børnefødselsdagen rimelig sund uden at være fanatisk. Dette skyldes at børn i dag er vant til at få søde sager. En tur på McDonald’s er måske noget, der sker hver anden weekend, og fredagsslik og sodavand forekommer måske oftere end om fredagen. Derfor vil et sundere tiltag være nyt for børnene og af den grund en succes.

Hvad med en sund kage til de herlige børn?

 

Den traditionelle børnefødselsdagsmenu erstattet af sunde alternativer:

  • Burgerboller med bøf, ketchup, remoulade, sennep og ristede løg. Prøv i stedet: grovboller med kyllingekød eller kalkunkød, salat, tomat, agurk og fedtfattig dressing.
  • Pizza med tomat, ost og oksekød/pølser/bacon. Prøv i stedet: pizza med tomat, ost, kylling og peberfrugt/ananas/løg.
  • Det traditionelle: fødselsdagsboller eller chokoladeboller med smør. Prøv i stedet: grovboller med smør eller sund pålæg.
  • Det traditionelle: sodavand og kakao. Prøv i stedet: isvand med citronskiver.
  • Det traditionelle: lagkage med masser af kagecreme, chokolade og flødeskum. Prøv i stedet: lagkage fyldt med frugter og bær, en lille smule mørk chokolade og lidt kagecreme.
  • Det traditionelle: skåle med chips og slik. Prøv i stedet: fade med farverige frugter, bær og grøntsager i mundrette stykker. Dekorér og anret det flot.
  • Det traditionelle: skattekiste fyldt med slikposer. Prøv i stedet: skattekiste fyldt med små gaver eksempelvis nøgleringe, klistermærker, viskelædere, hårpynt osv. Det er i dag muligt via lavpris butikker som Søstrene Grene og Flying Tiger at finde gaver, der er ligeså billige som slik.

Børnefødselsdag på japansk manér?

Det er langt fra alle, som har plads til hele vuggestuen, børnehaven Det er kun fantasien der sætter grænser til en børnefødselsdag.eller klassen hjemme omkring spisebordet, når der skal holdes børnefødselsdag.

Fortvivl ikke! Hold en “skovtur” med madpakker og tæpper på gulvet eller lav en “japansk” børnefødselsdag, hvor børnene sidder i skrædderstilling på gulvet og spiser japansk mad ved små “spiseborde” (f.eks. kasser der er vendt på hovedet).

Et andet forslag til dagen er festlige rugbrødsmadder; Smør/læg det ønskede pålæg på rugbrødsskiverne og pynt med kagefigurer. Pynt derefter også med agurk, tomat, mayonnaise, peberfrugt osv. Børnene vil elske de festlige rugbrødsmadder.

Børnefødselsdag med børnedrinks

Isterninger med økologiske vingummibamser er en nem måde at komme over børnefødselsdagen på, hvis du skal servere drinks. Put en økologisk vingummibamse i hvert hul i en eller flere isterningebakker. Fyld op med vand eller økologisk saft og frys ned. Så er der festlige og farverige isterninger til børnefødselsdagen.

Det er kun dig, der sætter grænser for dit barns børnefødselsdag og de fleste butikker eller supermarkeder har økologiske produkter, du kan vælge imellem. Ellers gør et besøg hos den lokale helsekostbutik og hold en anderledes børnefødselsda, børnene sent vil glemme.

Flere sunde børneopskrifter

 

Fødselsdag skolebørn

Hvis du formår at arrangere en uforglemmelig dag for børnene, vil du sprede en glæde, der vil være alle anstrengelserne værd. Der er som sagt mange måder at gøre det på.

10 års fødselsdag biograf

En tur i biffen er aldrig en dum idé. Til en 10 års fødselsdag, skal der jo gerne ske noget ud over det sædvanlige. Tænk over hvilken film, der ville kunne sprede mest glæde. 

Kreativ fødselsdag

Der er særligt mange point at score, hvis man bruger sin kreativitet, når der skal arrangeres børnefødselsdage. Hvis ikke du selv kan komme på geniale ideer, er der heldigvis hjælp at hente. 

Bliv inspireret til mange flere fødselsdagstips her:

Nu er du klædt på til at arrangere en anderledes og sund fødselsdagsfest for børn. Få meget mere inspiration her på siden.