En 40 års fødselsdag behøver langt fra betyde fyrre, fed og færdig – tværtimod. Du skal holde din 40 års fødselsdag, som du nu har lyst til og glæder dig mest. Du behøver ikke nødvendigvis afholde en traditionel fest, men kan i stedet prøve noget nyt.

De traditionelle fester kender vi helt tilbage fra vores barndom. Gæsterne bliver inviteret, der serveres velkomstdrinks, forret, hovedret og dessert. Herimellem bliver der sunget et par sange og skålet i vin. Dernæst er der en tale og måske bliver der budt op til dans. Så er klokken mange og der bliver serveret natmad og så er festen slut.

Vil du gerne prøve noget nyt, så læs videre her og få strålende ideer til din 40 års fødselsdag. Rejs med familien til udlandet på din 40 års fødselsdag

Utraditionelle ideer til din 40 års fødselsdag

  • Tag familien med på en rejse

Det er blevet meget moderne, at bruge pengene på noget andet end at holde fest som i gamle dage. Dertil er der mange rejsebureauer, der udarbejder rejser, der har et andet fokus end charter.

Man kan selvfølgelig booke en charterrejse med rejseleder, hotel og transport. Gider man ikke de traditionelle ture, kan en selvarrangeret rejse være sagen. Det kan være den skal gå til en eksotisk destination eller til en storby eller måske en skovhytte i Sverige.

Det kan alt sammen opsnuses på internettet, så kast dig ud i en søgning og find det land, der altid har stået højt på ønskelisten. Måske finder du et rejsebureau, der netop har specialiseret sig i motorcykelture i Andalusien – ligesom du altid har drømt om!

Her er 49 eksotiske rejsemål, du aldrig glemmer igen

Få her indblik i en gennemført fødselsdagsfest

 

Afhold en dame eller herrefrokost

Måske vil du kun se dine bedste veninder eller venner? Stemning kan ofte blive en hel anden, når man kun er gæster af samme køn. Dertil kan aktiviteterne være ganske anderledes. Der kan være særlige maskuline aktiviteter til en herrefrokost – og måske mandestrip eller dildoparty til en damefrokost? Det er kun fantasien, der sætter grænser, men tænk over, hvad du synes kunne være sjovt sammen med tøserne.

Euroman giver her sit bud på en formidabel herrefrokost

Find en festarrangør

Det kan være dyrt, men ret sjovt at hyre en til at stå for festen. Vi kender disse services fra fx bryllupsplanlæggere, der koordinerer alle løse ender til et bryllup. Det handler om at lægge et festbudget og har du råd til en festarrangør, så giv dig selv og dine gæster en uforglemmelig fest. Du skal derfor i gang med en del forberedelser, inden du finder frem til, hvordan du vil afholde din 40 års fødselsdag. Kom derfor i gang i god tid. De gode ideer lader ikke vente på sig, og du skal måske arrangere en hel del ting, for at det kan lade sig gøre. 

Hvad med et surprise party for den kvindelige 40 års fødselar?

40 års fødselsdag kvinde

Kvinder, der fylder 40 år, behøver langt fra at være færdige med gak og løjer. Det er altid et hit, når veninderne slår sig sammen og giver fødselaren en tur i gave, som hvis hun skulle giftes. Du kan stort set kopiere alle ideer fra et polterabend – de duer også til en 40 års fødselsdag. 

Vi foreslår: en tur i skønhedssalon, en tur i cykeltrailer med udklædning, vin og medbragt madkurv, foto-session som model, en tur i spa, Tivoli-tur, karaoke-tur osv. Du kender fødselaren bedst, så du ved, hvad der vil falde i god jord. 

40 års fødselsdag underholdning

Når der fyldes 40 år, skal der underholdning til. Det kan både være i form af et band eller en komiker udefra. I kan dog også stå for underholdningen selv. Det kan fx være i form af en optræden til festen fra nogle af gæsterne. Et lille teaterstykke, hvor man på en sjov måde får givet et indtryk af, hvordan dagens hovedperson er.

Man kan naturligvis også skrive sine egne sange til fødselaren. Det kan der komme rigtig meget sjov ud af. Digt gerne ny tekst til en af fødselarens yndlingsnumre. Prøv at sætte ny tekst på nogle af tidens moderne toner i stedet for de traditionelle festmelodier. 

Eller hvad med nogle sjove festlege? Det er sådan set lige meget, om der er tale om kongespil, tampen brænder eller gæt & grimasser. Det giver bare noget særligt til stemningen, når selskabet forenes om andet end at spise og drikke. Se dine venner og veninder på helt nye måder, når der bydes op til sjov og leg. 

Morsomt indslag til en 40 års fødselsdag

 

40 års fødselsdag invitation

En vellykket 40 års fødselsdag starter med en flot designet invitation. Det kan gøres på mange måder. Pynt fx dine indbydelser med billeder fra dine 30’erne. Et årti er afsluttet og der skal tages hul på et nyt – hvilken bedre måde at gøre det på end et tilbageblik. Der findes mange skabeloner, du kan designe dine invitationer ud fra. De kan være traditionelle eller mere originale i deres udformning. 

Hvis det skal gøres helt moderne, laver du blot en online invitation på fx Facebook. På denne måde kan du dekorere din invitationstekst med videoklip osv. Det kan faktisk give en meget levende invitation til forskel fra den traditionelle med et kort i kuvert. Kun fantasien sætter grænser. Husk at indbydelsen skal afspejle hvilken fest, der inviteres til. Man skal ligesom få en forsmag på hvilket brag, der venter ude i horisonten. 

Så er der blot tilbage at ønske rigtig god fornøjelse med at arrangere en formidabel 40 års fødselsdag. Du er nu blevet sat i gang. Find meget mere festlig fødselsdagsinspiration her på siden.